Potpora pri prijavi 2018.

Korisne informacije

Letak Erasmus+ i eTwinning: Mogućnosti u području odgoja i općeg obrazovanja

Letak s osnovnim informacijama o programu Erasmus+ za područje odgoja i općeg obrazovanja, Aktivnostima transnacionalne suradnje (TCA - Transnational Cooperation Activities), eTwinningu i Europassu.

 

Erasmus+ for Schools

Kratka brošura Europske komisije s jednostavnim prikazom svih mogućnosti programa Erasmus+ za područje odgoja i općeg obrazovanja.

 

Vodič kroz program Erasmus+

Temeljni je dokument programa Erasmus+ i sastavni dio Poziva na dostavu projektnih prijedloga. Uz englesku verziju vodiča, dostupna je i hrvatska verzija. U slučaju nedoumica prednost ima engleska verzija.

 

Praktičan vodič za ravnatelje i stručne timove u školama

Priručnik Europske komisije s prikazom mogućnosti u području odgoja i općeg obrazovanja, savjetima za razvoj projektnih prijava i provedbu projekta, uz pregršt primjera iz prakse.

 

Platforma za rezultate projekata Erasmus+

Ova baza podataka omogućava pristup opisima i rezultatima svih projekata financiranih u okviru programa Erasmus+ i nekih projekata financiranih kroz prethodne programe iz područja obrazovanja i osposobljavanja. Ovdje možete pronaći nadahnuće za razvoj Vaše projektne prijave konzultirajući opise primjera dobrih praksi i uspješnih priča, odnosno projekata koji su se istaknuli relevantnošću, komunikacijskim potencijalom i učinkom.

 

Europski razvojni plan: preduvjet za kvalitetnu prijavu

Ovaj članak detaljno opisuje izradu Europskog razvojnog plana kao ključne sastavnice projektne prijave u sklopu Ključne aktivnosti 1: mobilnost odgojno-obrazovnog osoblja.

 

Materijali s događanja namijenjenih potencijalnim prijaviteljima

Događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima

U okviru informativne kampanje povodom objave Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira webinare i regionalne radionice sa svrhom pomoći potencijalnim prijaviteljima u pripremi njihovih projektnih prijedloga.

 

Detaljnije informacije o mjestu i vremenu održavanja ovih događanja možete pronaći ovdje. Na istoj stranici bit će objavljene korisne informacije u obliku snimki webinara te prezentacija i materijala s regionalnih radionica.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije također je pripremila i kratke dokumente koji mogu poslužiti prijaviteljima, a odnose se na formalne uvjete sudjelovanja za:

Ključnu aktivnost 1

Ključnu aktivnost 2

 

Gore navedeni dokumenti pružaju kratak pregled formalnih uvjeta te prihvatljivih aktivnosti, ciljeva i vrsta troškova za pojedinu aktivnost. Za detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja prijavitelje upućujemo na Vodič kroz program Erasmus+ za 2018. godinu.

Dodatne upute za prijavitelje

Tehničke smjernice 2018. za pomoć prijaviteljima u ispunjavanju elektroničkih obrazaca za aktivnosti kojima upravljaju nacionalne agencije:

 

 

Vodič za stručnjake 2018. (Guide for experts) za ocjenjivanje kvalitete projektnih prijedloga za aktivnosti kojima upravljaju nacionalne agencije.

Pojedinačna savjetovanja

Agencija za mobilnost i programe EU pruža mogućnost savjetovanja ustanova i organizacija koje žele prijaviti projekt u okviru programa Erasmus+ za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince i Ključnu aktivnost 2: Strateška partnerstva - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse.

 

Povratnu informaciju možemo pružiti putem elektroničke pošte, telefona ili tijekom savjetodavnog sastanka u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 

U tu smo svrhu izradili obrasce za savjetovanje projektnih prijedloga koji su namijenjeni prijaviteljima projekata u svrhu strukturiranja projektne ideje.

 

Obrasce za savjetovanje potražite na poveznicama niže:

 

Ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

 

Ključna aktivnost 2 - Strateška partnerstva – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

 

Prije no što zatražite savjete o svojoj prijavi ili projektnoj ideji molimo Vas da ispunite pripadajući obrazac za savjetovanje. Ispunjeni obrazac za savjetovanje o vašem projektnom prijedlogu pošaljite na adresu elektroničke pošte comenius@mobilnost.hr poštujući krajnji rok za njegovo slanje.

 

Informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja detaljnije proučite u Vodiču kroz program Erasmus+.

 

Rok za podnošenje obrasca za savjetovanje koncepta Vašeg projekta za Ključnu aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince je 18. siječnja 2018. godine, a savjetovanja će se održavati od 22. do 26. siječnja 2018. godine.

 

Za Ključnu aktivnost 2 - Strateška partnerstva rok za podnošenje obrasca za savjetovanje je 1. ožujka 2018. godine. Savjetovanja za Ključnu aktivnost 2 će se održavati od 5. do 9. ožujka 2018. godine.