Aktivnosti transnacionalne suradnje

Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA)

Što su Aktivnosti transnacionalne suradnje?

Aktivnosti transnacionalne suradnje (Transnational Cooperation Activities - TCA) predstavljaju suradnju između nacionalnih agencija koje provode program Erasmus+. Radi se o mehanizmu suradnje koji omogućava poboljšanje kvalitete i učinka programa Erasmus+ putem treninga, radionica, konferencija, studijskih posjeta te ostalih aktivnosti umrežavanja. TCA pruža potporu kvaliteti pripreme i provedbe projekata potencijalnim i postojećim korisnicima programa.

 

Tko može sudjelovati?

Na aktivnosti mogu sudjelovati zaposlenici odgojno-obrazovnih ustanova te ostalih organizacija koje imaju ulogu u odgoju i općem obrazovanju.

 

Kako se prijaviti?

Prijave se podnose online, putem google form obrasca. Natječaji za aktivnosti transnacionalne suradnje stranici objavljuju se na mrežnoj stranici Agencije (Home/natječaji), a poveznice na natječaje iz područja odgoja i općega obrazovanja dostupne su i u Kalendaru aktivnosti (niže u tekstu).

 

Uvjeti i način sudjelovanja u aktivnostima transnacionalne suradnje

U većini slučajeva agencija koja organizira pojedini TCA financira troškove hrane i smještaja u potpunosti, a Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancira putne troškove, na način da refundira ukupni trošak puta umanjen za 450 kuna. Agencija za mobilnost i programe EU određuje maksimalni iznos putnog troška koji se dodjeljuje sudionicima za odlazak na aktivnost.

 

Kalendar dostupnih aktivnosti

Agencija za mobilnost i programe EU redovito će ažurirati kalendar dostupnih aktivnosti koji je dostupan ovdje.