SUDJELOVANJE

Obzor 2020. i Euraxess

Želite li sudjelovati u programima iz područja znanosti (Obzor 2020.), morate znati da se prijave upućuju Europskoj komisiji, a uloga Agencije za mobilnost i programe EU je informativna i savjetodavna. Stoga Agencija organizira čitav niz informativnih i savjetodavnih događanja tijekom godine namijenjenih zainteresiranim potencijalnim korisnicima.

 

Za više informacija posjetite www.obzor2020.hr i www.euraxess.hr

Erasmus+

Program Erasmus+ nudi mogućnosti sudjelovanja kroz provedbu projekata vezanih uz sve sektore obrazovanja i osposobljavanja, kao i uz sektor mladih.

 

Svake godine raspisuje se Pozivni natječaj za prijavu projektnih prijedloga, koji navodi uvjete i načine sudjelovanja, rokove za prijavu, te ostale bitne informacije.

 

Sve upute navedene su u samom tekstu Pozivnog natječaja, Vodiču kroz program Erasmus+, koji se ažuriran na godišnjoj razini, te ostalim popratnim materijalima.

 

Aktivnosti programa Erasmus+ dijele se na centralizirane i decentralizirane, odnosno one koje se prijavljuju Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu; te one koje se prijavljuju Agenciji za mobilnost i programe EU. 

 

Općenite informacije samom programu Erasmus+ potražite ovdje, a specifiče informacije o načinu sudjelovanja po pojedinim sektorima na niže navedenim linkovima:

 

opće obrazovanje

strukovno obrazovanje i osposobljavanje

visoko obrazovanje

obrazovanje odraslih

mladi.

CEEPUS

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti, u okviru kojeg je moguće organizirati CEEPUS mrežu, pridružiti se postojećoj, te ostvarivati mobilnosti studenata i nastavnog osoblja koje se ostvaruju kroz mreže, ili izvan njih. 

 

Više informacija o priključivanju u postojeće CEEPUS mreže, osnutku nove i uvjetima i načinima sudjelovanja potražite na poveznici.

Bilateralni program akademske mobilnosti

Bilateralni program akademske mobilnosti je program stipendiranja državljana Republike Hrvatske i stranih državljana temeljem međunarodnih bilateralnih ugovora i programa suradnje koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama.

 

Stipendije se dodjeljuju studentima svih razina studija, profesorima i istraživačima za:

  • djelomični ili cjelokupni preddiplomski/diplomski/doktorski studij
  • postdoktorski studij/istraživanje
  • studijski/istraživački boravak
  • ljetni jezični tečaj.

 

Više informacija o načinu i uvjetima sudjelovanja potražite ovdje.

Popratne mreže i inicijative

Agencija za mobilnost i programe EU nudi mogućnosti sudjelovanja u brojnim popratnim mrežama i inicijativama, a više o načinima sudjelovanja potražite na sljedećim poveznicama:

 

eTwinning

Europass

Euroguidance

Eurodesk

Europska oznaka jezika

 

Kutak za studente

Kutak za mlade